Se incarca

Investitii in valoare de peste 6 milioane de Euro pana in 2020

Dupa un amplu proces de rebranding si schimbarea denumirii companiei din Coilprofil in Metigla, recent am finalizat si prima etapa a unui program de investitii in valoare de peste 6 milioane Euro. Pana in acest moment, o parte din aceasta suma a fost directionata atat catre achizitia de roboti industriali, care vor simplifica si fluidiza procesele de productie si livrare, cat si catre lansarea de noi produse în divizia Rezidential.

In perioada 2019-2020 se va derula a doua parte a planului de dezvoltare, cand sunt planificate investitii majore in extinderea spatiilor de productie si depozitare, precum si in dezvoltarea echipei. Majoritatea investitiilor vor fi directionate către achizitia de noi utilaje, extinderea spatiilor de productie (de la cei 10.000 mp actuali la peste 15.000 mp), modernizarea liniilor de productie existente, precum si achizitionarea unor noi linii, care vor permite o crestere de pana la 20% a capacitatii de productie, la peste 35.000 tone de produse anual.

“Rebrandingul din acest an, in care am preluat denumirea celui mai cunoscut brand al nostru, va fi însotit de cel mai amplu program de investitii al companiei din ultimii 18 ani. Obiectivul final este cresterea competitivitătii produselor Metigla si extinderea companiei la nivel national si international. Am început cu investitii în tehnologie, fiind printre putinii jucatori din aceasta piata care lucreaza deja cu roboti industriali. Aceasta ne va permite reducerea timpilor de lucru, eficientizarea procesului prin automatizarea productiei si imbunatatirea timpilor de livrare. O altă inovatie, pe care urmeaza sa o implementam pana la finalul anului, este un nou sistem informatic integrat, care va gestiona toate procesele companiei si va sustine dezvoltarea pentru urmatorii 5-6 ani”, declara Liviu Mistodinis.

Ne aliniem astfel trendului crescut de automatizare a fabricilor, tendință care urmareste, pe de o parte, crestea eficientei si reducerea costurilor de productie, iar pe de alta parte, compensarea deficitului de personal.
In ceea ce priveste portofoliul, anul acesta am lansat doua noi produse in divizia Rezidential. Mira, cel mai recent profil de tigla metalica Metigla, este un model special destinat caselor cu arhitectura inspirata din zona mediteraneana. Mira este al doilea tip de tigla metalica pe care il lansam anul acesta, dupa ce in vara am introdus pe piata modelul Teck, un profil modular care recreaza aspectul acoperisului traditional din sindrila, pe care il imbina cu toate caracteristicile unui acoperis metalic modern.

In cei 18 ani de activitate pe piata locala, ne-am dovedit stabilitatea, nu doar prin dezvoltarea unei echipe puternice de specialisti, de aproximativ 100 de angajati la inceputul anului 2018, ci si prin diversificarea gamei de produse pentru toate segmentele acoperite de companie: industrial, rezidential si pluvial, precum si extinderea spatiilor de productie si depozitare, capacitatea de productie depasind 30.000 de tone anual.

recomandari pe
aceeasi tema

Call Now Button